آتش اختلاف میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بار دیگر برافروخته شده و در حالی که مرکز آمار در کمسیون شورای عالی آمار بر توقف انتشار آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی تاکید کرده است.
موضوع ساماندهی چکهای تضمینی در حالی از سوی بانک مرکزی به اجرا درآمده که به گواه آمار موجود، ده هزار میلیارد تومان پول بینام و نشان در قالب همین چکها در اقتصاد ایران گردش میکرد.
بانک مرکزی در آذرماه قانون جدید چک را ابلاغ کرد که بر اساس آن فعالیت شرکتهای غیر مجاز برای رفع سوء اثر چک کذب محض است که در صورت بروز، این جرم به سرعت شناسایی و با جریمههای سنگین همراه است.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نقدینگی ۱۷۰۰ هزار میلیاردی ۳۰درصد قدرت خود را به دلیل تورم از دست داده، عنوان کرد که میخواهیم ۴ صفر از پول ملی را حذف کنیم و باید این کار هر چه زودتر انجام شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس باموثر خواندن اقدامات بانک مرکزی از جمله تبدیل سودسپرده ها از روزشمار به ماه شمار بر مدیریت نقدینگی گفت:از هر اقدامی که نظارت بر عملیات بازار پول را بیشتر کند، حمایت می کنیم.
رییس کل بانک مرکزی دریادداشتی اینستاگرامی نوشت: طی چند ماه اخیر، تمرکز بانک مرکزی بر بازار ارز وتلاش برای ایجاد ثبات دراین بازار، موجب این تصور شده که بانک مرکزی از موضوع مهم اصلاح نظام بانکی غفلت کرده یا آن را به تأخیر انداخته است.
با وجود هشدار بانک مرکزی، برخی بانکها هنوز راههایی برای پرداخت سود سپرده بیش از ۲۰ درصد پیش روی مشتریان میگذارند که احتمال به خطر انداختن سرمایه مشتریان را به همراه خواهد داشت.
صادرکنندگان به موجب مصوبات هیأت وزیران و ابلاغیه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، مکلف به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود حداکثر ظرف مدت زمانی سه ماه بعد از صادرات به چرخه اقتصادی کشور هستند، از این رو با توجه به پایان مهلت مقرر، در صورتی که صادرکنندگان تاکنون نسبت به این مهم اقدام نکرده اند، می بایست در برگشت ارز حاصل از صادرات تسریع کنند.
طی سالیان گذشته بانک ها برای افزایش جذابیت خود دست به اقدامات مختلفی زده بودند که از آن جمله می توان به اعطای سود روزشمار به سپرده های بانکی اشاره کرد. اقدامی که در ادامه اصلاحات رییس کل جدید بانک مرکزی طی بخشنامه ای در روزهای اخیر منتفی شد و قرار است از بهمن ماه سال جاری اجرایی شود.
بر اساس نامهنگاری جدید بانک مرکزی با صرافیها، صرافان میتوانند از طریق شعب ارزی بانکهای عامل نسبت به خرید حوالههای ارزی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند.